Het boek

Cover Roos en KrisEen heel bijzonder sprookjeskookboek voor jong en oud!

Loop je met Roos en Kris mee over het kronkelpad? Het gaat door het bos en de stad en het eindigt bij het strand. Roos is een slim prinsesje: geen probleem zo groot of ze weet er een oplossing voor. Kris is een draak zonder kleur. Hij moppert, is snel boos en spuugt vuur. Roos is niet bang voor hem en tijdens hun reis over het kronkelpad komen ze van alles tegen.

“Ja maar…”, jammert de boom “ Dat is het nou juist. Bomen kunnen niet dansen. Ik sta met mijn wortels vast in de grond.” Het lijkt onmogelijk. Een boom die danst. Gaat het hem lukken? Dat lees je in één van de twaalf verhalen in het boek.

Na het samen lezen, kun je direct aan de slag in de keuken. Bij elk verhaal hoort een recept. Bij Juliana het elfje hoort de toverstaf met bellensalade. Bij Hugo het kleine reusje horen zijn wolkenweilandjes. En wat dacht je van Oliviej de Bjandweejman en de vurige soep met honderd ballen? Maak een echte dansende pizzaboom die je kan versieren zoals jij dat gaaf vindt.

Dit sprookjeskookboek is bedoeld om samen uit te lezen en samen uit te koken. Elk verhaal heeft een onderliggend thema zoals pesten, anders zijn en faalangst. In sprookjes kan alles en mag alles. Ben je soms verdrietig, onzeker of bang? Verzin je eigen sprookje en maak je dromen waar.

Corinne Hamoen heeft deze prachtige sprookjes geschreven. Ook de recepten zijn van haar hand. De illustraties zijn gemaakt door Githa Schrijver. Nicolette Scholtens verzorgde de vormgeving en het boek wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.